Barista. Najprogresivnije ugostiteljsko zanimanje u sledećih 5 godina

Barista. Najprogresivnije ugostiteljsko zanimanje u sledećih 5 godina

Kafa je kultura življenja, kafa je razgovor, chitchat, društvo, esencija momenta bez kojeg nema mnogo priče, udobnost i sloboda koliko i čaša dobrog piva, kada nismo za previše razgovora. Svijet je opsjednut kafom, uz niz dobrih razloga. Čak i krajevi svijeta koji su tradicionalno Čajno orjentisani, danas imaju fantastične kafeterije i razvijaju sopstvenu coffee kulturu.

Da stvar ne bi bila previše dosadna, a da opet ima istorijski karakter, tradicionalni karakter takođe, zanimanje koje je poniklo u Italiji će se pobrinuti za diverzitet i kvalitet napitaka od zrna kafe. Barista predstavlja Coffee connoisseura, ali i poznavalaca svih drugih srodnih napitaka, ugođaja kafeterije i mastera pripreme alternativnih napitaka od kafe i čaja.

Da ne dođe do zabune, ovo progresivno i popularno zanimanje nema samo Latte Art u fokusu svoga interesovanja. Bez kvalitetne percepcije zrna, te njegovog razvojnog puta, istorijskog razvoja kafe kao prehrambenog proizvoda i najvažnije kafe kao kulta sa svim dimenzijama, nemože biti ni realne pretpostavke za bavljenje ovim zanimanjem profesionalno. Razumijevanje kafemata sa kvalitetnim održavanjem opreme i štimanjem mlinova na pravi način su takođe bitne dimenzije kod pravilnog razumijevanja materije za jednog baristu. Na kraju, naravno, espresso kultura kao najpopularnija niša kafe kulture sa sve klasičnim nadogradnjama, trikovima i tajnama naših Barista.

Na Vašu sreću, Bar Akademija, sa drugarima iz Coffee industrije organizuje obuke za Bariste u Banjaluci, Mostaru i Podgorici. Još uvijek se stignete upisati i rezervisati svoje mjesto za prvu obuku ove godine koja starta 28.09, u Banjaluci!
Više o ovome možete saznati u njihovom članku ispod…

Please follow and like us:
error