Čokolada i crveno vino za vječnu mladost

Čokolada i crveno vino za vječnu mladost

Koliko puta ste se prekorijevali zbog konzumiranja čokolade, cvenog vina ili slično? E pa, donosimo Vam par informacija koje će vam definitivno rasteretiti savjest i svakako učiniti dan boljim.

Od samog početka “The Hearty Soul” sa nama dijeli mnogo zdravih benefita konzumiranja crne čokolade i crvenog vina. Ovi benefiti su ustvari produkt prirodne hemijske komponente zvane Resveratrol. Kako god, sada ćemo Vam i otkriti kako to i zašto konzumiranje crvenog vina i crne čokolade radi u korist našeg zdravlja, te i kako ova hemijska komponenta može da utiče na usporavanje ili čak i zaustavljanje samog procesa starenja.

Naime, istraživanja objavljena u žurnalu “BMC Cell Biology” pokazuju da stare ljudske ćelije itekako mogu biti podmlađene ukolike se koriste supstance slične Resveratrolu, odnosno supstance vrlo slične onoj koja se nalazi u crvenom vinu i crnoj čokoladi.

Lorna Harries, Profesor Molekularne Genetike na Univerzitetu Exeter, vođa je istraživanja i prvi autor lista Dr, Eva Latorre. U studijama istraživači su dodavali supstance, slične Resveratrolu, ostarjelim ljudskim ćelijama, te se pokazalo da su reaktivirali “faktore spajanja”. Rezultat ovog postupka ne samo da je bio to da su ćelije izgledale mlađe, one su se takođe počele i dijeliti kao što je to slučaj kod mladih ljudskih čelija.

Doktorica Latorre naglašava da kada je vidjela rezultat istraživanja, ostala je zapanjena te dodaje da se tu zapravo dogodila čista magija. Ovaj eksperiment ponavljan je više puta i u svakom od njih rezultat je bio isti te je odgovor bio vrlo jasan. Pijte crveno vino i zasladite crnom čokoladom bez griže savjesti!

Doktorica Latorre dodaje da je mnogo ponosna na rezultat i na sam potencijal ovog istraživanja.

 

Source: theheartysoul.com
Photo: www

Please follow and like us:
error