Starci iz staračkog doma u Njemačkoj pobjegli na “Heavy metal” koncert

Starci iz staračkog doma u Njemačkoj pobjegli na “Heavy metal” koncert

Dva starca u Njemačkoj odlučila su da uzmu “pauzu” od boravka u staračkom domu i pridruže se “Heavy metal” koncertu. Oni su se navodno na koncert dovezli javnim prevozom. Do Wacken Open Air festivala dijelilo ih je oko 45 kilometara udaljenosti ali ih ni to nije omelo u njihovim namjerama te su uspjeli da prisustvuju koncertima izvođača poput Danzig, Judas Priest, Cannibal Corpse, and Death By Sorrow.

Vlasti su ih kako kažu pronašla oko 3 sata ujutru, vidno ošamućene i dezorijentisane mada definitivno, pune dobrih utisaka. Odvedeni su i smješteni pod festivalski šator, te su poslati nazad u starački dom i to taksijem.

“Morali smo im objasniti zašto moraju ići kući ali su nas poslušali i dobrovoljno se vratili” rekao je policijski portparol Peter Berndt. Njihovo odsustvo brzo je primjećeno i u staračkom domu pa su ih njihovi njegovatelji uspješno vratili nazad.

Kako god, jedno je sigurno a to je da su ova dva lika veliki fanovi “heavy metal” muzike kao i to da ostvarenje njihovih želja definitivno ne zavisi niti od njihovih godina niti od okoline koja ih okružuje. Iako riskantan potez, ovo dvoje starih ljudi svojim činom ipak su nam poslali ohrabrujuću i jaku poruku. Na nama je da je tumačimo, svako na svoj način. 😉

Source: Thrillist Entertainment
Photo: StubHub

Please follow and like us:
error