Michelin star Chef uvodi četvorodnevnu radnu nedelju u svoj restoran!

Michelin star Chef uvodi četvorodnevnu radnu nedelju u svoj restoran!

Šef restorana Michelin kaže kako će uvesti četvorodnevnu radnu nedelju u svoj restoran i svom osoblju i to, zamislite, bez smanjenja njihovih plata.

Paul Kitching otvorio je 21212 restoran u Edinburgu još 2009. godine sa svojim partnerom Kejti O’ Brajan i vjeruje da će smanjenjem broja radnih dana u nedelji, na č samo četiri radna dana, doprinijeti poboljšanju posla i zdravijem i učinkovitijem radu njegovih zaposlenih. Misli da će ova odluka pomoći kreativni razvoj njegovog tima i da će im to omogućiti da spremaju jela bolje nego ikada prije. Ovo je veoma zahtijevan posao i naporna industrija a mi želimo sačuvati pozitivnu i dobru energiju kod naših kuhara. U toku smo konstantnih inovacija na polju naših jela, našeg menija i servisa a kreativnost za dobre rezultate u ovom poslu je zaista potrebna. Vjerujemo da ćemo smanjenjem broja radnih dana standarde ovog restorana podići na apsolutno novi nivo. Restoran 21212 nagrađen je sa Michelin star nagradom odmah prve godine nakon njegovog otvaranja što je bilo nevjerovatan plus reputaciji ovog restorana.

Ranije te godine kompanija u Novom Zelandu uvela je ovaj četvorodnevni režim rada u nedelji što se pokazalo kao čisti dobitak i nevjerovatan potez u poslovanju, pa je zato ovaj režim zadržan za stalno.

“Ono što smo zapazili promjenom režima radnih dana u nedelji je nevjerovatno dobro raspoloženje njegovih zaposlenih, povećanje zadovoljstva poslom koji se svako od njih bavi i želju da se na njihovim radnim mjestima što duže i zadrže”, kaže Andrew Barnes, glavni šef Perpetual Guardian.

 

Source: independent.co.uk
Photo: Cook & Chef Institute

Please follow and like us:
error