Ovo su cigare koje su svojim kvalitetom obilježile 2018. godinu

Ovo su cigare koje su svojim kvalitetom obilježile 2018. godinu

Najbolje cigare 2018 godine su tu! Magazin Cigar Aficionado napravio je selekciju najboljih od najboljih i poredao ih na skali od 1 do 10. Nakon što je poručeno i ocjenjeno skoro 800 primjeraka raznih vrsta cigara, za svoje mjesto izborilo se njih 10.


10. MONTECRISTO NICARAGUA SERIES ROBUSTO 

Ravnoteža ove cigare je neporeciva. Srednje do jako puna u tijelu, u sebi ima arome zrna pečene kafe prelivene čokoladom, ali i citrusne i voćne arome.

9. ALEC BRADLEY BLACK MARKET ESTELÍ TORPEDO 

Aroma ove cigare je zemljana sa koncentracijom slatkih nota suvih grožđica i kakao ukusa. Duvan u ovoj cigari je visokog kvaliteta a to potvrđuje njen pun i težak dim.

8. OLIVIA SERIE V MELANIO CHURCHILL

Serija V, Melanio Čerčil slatkastog je ukusa, a note čokolade prisutne su i na nepcima i u nosu. Neodoljivo, zar ne?

7. JFR LUNATIC HABANO SHORT ROBUSTO 

Ova cigara duboko je izbalansirana prefinjenim notama oraha, ali, budući da u svom nazivu ima i riječ “Robusto” sigurno možete da pretpostavite da su note zrna pečene kafe jezgro ovoj aromi.

6. ARTURO FUENTE HEMINGWAY WORK OF ART

Ova cigara ustvari mješavina je složenih ukusa zemlje i drveta, zajedno sa svojim oštrim i začinjenim završetkom.

5. H. UPMANN SIR WINSTON

Ova cigara prepuna je arome prefinjene čokolade i marcipana sa cvjetnim notama. Slatkog je ukusa koji je spojen sa jedinstvenim, neponovljivim kubanskim ukusom.

4. PADRÓN FAMILY RESERVE NO. 44 (NATURAL) 

Padron cigare imaju tendenciju da imaju nekoliko prepoznatljivih ukusnih kvaliteta, kao što su čokolada, kafa i orasi. Porodični rezervat br. 44 se ne razlikuje. Njegova konusna glava torpeda koncentriše se i uvećava ove elemente okusa, od kojih su svi dinamični i rafinirani, ali i bogati, a da nisu previše teški ili snažni.

3. THE WISE MAN MADURO ROBUSTO

Ovdje je prisutna ukusna mješavina koja oscilira između slatkog i začinjenog. Na primjer, kakao i vanilinine note odlikuju se mesnatim kvalitetama goveđeg mesa u aromi duvana, koje su integrisane sveprisutnom zemljanom notom.

2. MY FATHER LA OPULENCIA TORO

Na drugom mjestu je cigara koja kao podlogu u svojoj aromatici ima zemljane note sa primjesama čokolade, dok pri svom izgaranju na nepcima ostavlja savršen balans anisa i nugata.

1. E.P. CARRILLO ENCORE MAJESTIC

Punjenje u ovoj cigari vodi porijeklo sa tri različite regije Nikaragve, a to su
Estelí, Condega i Jalapa. Ukusi ove cigare kreću se od ukusa hrastovine i čaja do prijatne slatkoće u karamel obliku u svojoj aromi. Kao začin cjelokupnoj aromatici javljaju se i citrusne note narandžine kore.

Source: Maxim.com
Photo: Pinterest

Please follow and like us:
error