Top 5 najboljih Irish pabova u Evropi

Top 5 najboljih Irish pabova u Evropi

Irski pabovi mjesta su koja su oduvijek bila centri društvenih okupljanja svuda u Irskoj. To su utočišta za sve one koji bi i mimo želje za dobrim alkoholnim pićima, dolazili, družili se i dobro zabavljali sa svojim prijateljima. Koncept Irskog paba “preslikan” je u više od 7.000 objekata i van Irske ali zapravo teško je definisati šta je to ustvari što Irske pabove čini tako autentičnim, toplim i zanimljivim.
Istražili smo i donosimo vam 5 najboljih pabova u Evropi!

Temple Bar Costa Blanca, Spain

Ovo je jedan od rijetkih pabova u ovom kraju koji se drži originalnosti kada je u pitanju Irski pab. Tu se osjećate kao da ste u pabu u samom srcu Irske. Temple Bar nudi ogroman asortiman pića i živahnu atmosferu na čelu sa nevjerovatnim osobljem.

Flann O’Brien’s Roma, Italy

Smješten na lokaciji trga Piazza Repubblica Square, ovaj pab je nešto što privlači nevjerovatan broj turista. Postoji i nešto što se izdvaja kod ovog paba a to je restoranski dio u kojem se služe veoma ukusne delicije, i naravno barski dio sa širokom ponudom alkoholnih i bezalkoholnih pića. Gostima je omogućeno i emitovanje svih aktuelnih sportskih dešavanja tako da uopšte ne treba da vas čudi zašto je ovaj pab prigrabio toliko simpatija svojih gostiju.

Publin Irish Pub Budapest, Hungary

Prvo što će vam privući pažnju u ovom pabu je dekoracija enterijera jer ostavlja utisak pravog “country” Irskog paba. Imaćete priliku i da čujete laganu i tradicionalnu Irsku muziku koja svira u pozadini. Publin je generalno jako mirno mjesto, za opuštanje i časkanje. Ovdje se služe pića po nešto nižoj cijeni nego u bilo kojem drugom Irskom pabu pa ga to svakako čini i pristupačnim mjestom za veliki broj ljubitelja ovakvih pabova.

The Lir Berlin

Ovo je pab mirnijeg karaktera, smješten u stambenom dijelu Berlina što ga i ne čini mjestom za glasnu muziku i lude zabave mada, itekako ima svoje kvalitete. Ovdje će vas uvijek dočekati ljubazno i veselo osoblje, širok izbor hrane i pića kao i mogućnost praćenja sportskih dešavanja za sve ljubitelje sporta.

The Irish Harp Berlin

Ako želite dobru zabavu, ukusnu hranu i veliki izbor pića, onda je ovaj pab mjesto za vas. Vikendima se ovdje održavaju i svirke uživo, razni kvizovi a i praćenje sportskih utakmica. Na meniju ćete pronaći isključivo tradicionalnu hranu ali i mnoge internacionalne specijalitete.

Source: wimdu.com
Photo: tripsavvy.com

Please follow and like us:
error